Σχετικά Με Τη Σινχαλέζικη Γλώσσα

Σε ποιες χώρες ομιλείται η Σινχαλέζικη γλώσσα;

Η Σινχαλέζικη γλώσσα ομιλείται στη Σρι Λάνκα και σε ορισμένα μέρη της Ινδίας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης.

Ποια είναι η ιστορία της γλώσσας Sinhalese;

Η Σινχαλέζικη γλώσσα προέρχεται από τη Μέση Ινδοαριανή γλώσσα, την παλί. Μιλούνταν από εποίκους στο νησί της Σρι Λάνκα από τον 6ο αιώνα π.χ. περίπου. Η ίδια η Σρι Λάνκα ήταν ένα κέντρο για τον Βουδισμό, το οποίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της γλώσσας των Σινχάλων. Με την άφιξη Πορτογάλων και Ολλανδών εμπόρων τον 16ο αιώνα, η γλώσσα άρχισε να απορροφά ξένες λέξεις, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με το εμπόριο. Αυτό συνεχίστηκε τον 19ο αιώνα, με τις αγγλικές και Ταμίλ λέξεις να ενσωματώνονται στα Σινχαλέζικα. Στη σύγχρονη εποχή, η Σινχαλέζικη έχει τυποποιηθεί σε δύο λογοτεχνικές μορφές: τη Σινχαλέζικη Βιτζεσέκαρα και τη Σινχαλέζικη Κιθσιρί. Το επίσημο καθεστώς της στη Σρι Λάνκα έχει εξελιχθεί μαζί με το πολιτικό της καθεστώς, καθιστώντας την μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες στη χώρα το 2018.

Ποιοι είναι οι 5 κορυφαίοι άνθρωποι που έχουν συμβάλει περισσότερο στη Σινχαλέζικη γλώσσα;

1. Ananda Coomaraswamy-ένας Σρι Λάνκα μελετητής που έγραψε πολυάριθμα δοκίμια για τη Σινχαλέζικη γλώσσα και τον πολιτισμό, όπως “μια κριτική ιστορία της Σινχαλέζικης λογοτεχνίας” και “Σινχαλέζικη γραμματική και κυριολεκτική σύνθεση”.
2. Baddegama Wimalawansa Thero-ένας βουδιστής μοναχός και διάσημος μελετητής της παλί που ήταν υπεύθυνος για την αναβίωση της χρήσης της παλί στη Σινχαλέζικη λογοτεχνία και δίδαξε την παλί σε πολλούς μαθητές.
3. Walisingha Harischandra-ένας παραγωγικός συγγραφέας και πρωτοπόρος των σύγχρονων Σινχαλέζικων λογοτεχνικών έργων που έγραψε έργα όπως “Vessanthara Jataka”, “Suriyagoda” και “Kisavai Kavi”.
4. Ο γκουναντάσα Αμαρασέκαρα υιοθέτησε το σύστημα ορθογραφίας” Grammari Cunchu “για τη σύγχρονη Σινχαλέζικη γλώσσα και έγραψε μυθιστορήματα όπως το” Beehive “και το”The Road from Elephant Pass”.
5. Ο Ediriweera Sarachchandra-ένας κορυφαίος δραματογράφος που έγραψε έργα όπως το “Maname” και το “Sinhabahu” και ήταν γνωστός για τη δημιουργική του χρήση της γλώσσας Sihala και του δημιουργικού στυλ γραφής.

Πώς είναι η δομή της γλώσσας Sinhalese;

Η σινχαλέζικη είναι μια νότια Ινδοαριανή γλώσσα που ομιλείται από περίπου 16 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σρι Λάνκα, κυρίως από την εθνική ομάδα των Σινχάλων. Η γλώσσα είναι δομημένη έτσι ώστε κάθε συλλαβή να έχει ένα εγγενές φωνήεν — είτε /a/, / ✨ / ή /ɯ/. Οι λέξεις σχηματίζονται συνδυάζοντας συλλαβές και φωνήεντα, με τα συσσωρευτικά συλλαβών να είναι κοινά. Η γλώσσα έχει επίσης ισχυρή επιρροή από τα παλί και τα σανσκριτικά, καθώς και λέξεις που δανείστηκαν από τα πορτογαλικά, τα ολλανδικά και τα αγγλικά. Η σινχαλέζικη ακολουθεί τη σειρά λέξεων υποκείμενο-αντικείμενο-ρήμα (SOV) και έχει ένα πλούσιο σύστημα τιμητικών και δεικτών ευγένειας.

Πώς να μάθετε τη Σινχαλέζικη γλώσσα με τον πιο σωστό τρόπο;

1. Μάθετε τη βασική γραμματική και τη δομή της γλώσσας Sinhalese. Εξοικειωθείτε με τα διάφορα μέρη του λόγου όπως ουσιαστικά, αντωνυμίες, ρήματα, επίθετα, επιρρήματα κ. λπ.
2. Αποκτήστε ένα καλό βιβλίο γλώσσας Sinhalese για χρήση ως αναφορά ενώ μελετάτε. Αναζητήστε βιβλία που καλύπτουν θέματα όπως ρήματα, ουσιαστικά, χρόνους και ιδιώματα.
3. Βρείτε έναν φυσικό ομιλητή της γλώσσας για να εξασκηθείτε. Έχοντας κάποιον που μιλάει άπταιστα τη γλώσσα μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε νέες λέξεις και φράσεις γρήγορα και με ακρίβεια.
4. Μελετήστε το λεξιλόγιο των σινχαλέζων. Αφιερώστε χρόνο για να εξοικειωθείτε με τις Σινχαλέζικες λέξεις και πώς χρησιμοποιούνται. Αναζητήστε τις έννοιές τους σε ένα λεξικό και εξασκηθείτε να τις γράψετε.
5. Ακούστε ηχογραφήσεις στα Σινχαλέζικα. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε τον ήχο της γλώσσας και να κατανοήσετε την προφορά και την προφορά.
6. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας. Υπάρχουν πολλοί χρήσιμοι ιστότοποι, εφαρμογές και άλλοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τη γλώσσα. Χρησιμοποιήστε τα και θα μπορείτε να μάθετε Σινχαλέζικα σε χρόνο μηδέν.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir