În ce țări se vorbește limba rusă?
Limba rusă este vorbită în Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Ucraina, Estonia, Letonia, Letonia, Moldova, Tadjikistan, Lituania, Uzbekistan, Azerbaidjan, Armenia, Turkmenistan, Georgia și Abhazia.
Care este istoria limbii ruse?
Limba rusă își are rădăcinile în limba slavă de Est, unul dintre cele trei subgrupuri istorice ale limbilor slave. Această limbă a fost vorbită și scrisă de triburile slave orientale care au locuit o mare parte din ceea ce este acum Rusia, Ucraina și Belarus în secolul al 9-lea. În acest timp, slavona bisericească a început să servească drept limbă scrisă pentru Literatură, scopuri religioase și administrative, înlocuind greaca și Latina anterioară.
Până în secolul al 10-lea, slavona Orientală a evoluat treptat în limba rusă modernă, fiind influențată de bulgara și sârba medievală, care erau ele însele puternic influențate de slavona bisericească. În secolul al 11-lea, opera literară majoră a perioadei Rusiei Kievene, cronica primară, a fost scrisă în vechea slavă Orientală.
În secolele 14 și 15, rușii au continuat să-și extindă teritoriul, ajungând în cele din urmă la Oceanul Pacific și, prin urmare, au intrat în contact cu multe alte limbi și culturi. Rușii au adus înapoi influențe din aceste alte limbi și le-au încorporat în limbă, creând ceea ce este acum cunoscut sub numele de limba rusă modernă.
Începând cu secolul al 17-lea, limba rusă a început să evolueze în continuare prin lucrările unor autori influenți precum Alexandru Pușkin și Ivan Turgenev, care au scris într-o limbă numită “rusă literară”. Această nouă formă mai sofisticată a limbii s-a răspândit rapid și în curând a devenit limba preferată a politicii, literaturii, științei și culturii.
Astăzi, limba rusă este cea mai răspândită dintre limbile slave, cu peste 145 de milioane de vorbitori nativi, și este una dintre limbile oficiale ale Națiunilor Unite.
Cine sunt primii 5 oameni care au contribuit cel mai mult la limba rusă?
1. Ivan Turgenev (1818-1883) – romancier, poet și dramaturg care a popularizat utilizarea limbii ruse și a contribuit la dezvoltarea literaturii naționale.
2. Alexander Pușkin (1799-1837) – fondatorul literaturii ruse moderne și tatăl poeziei rusești.
3. Nikolai Karamzin (1766-1826) – poet și istoric care a scris pe larg în limba rusă și a adus numeroase contribuții la cultura rusă.
4. Vladimir Dal’ (1801-1872) – lingvist, lexicograf și compilator al primului dicționar cuprinzător al limbii ruse.
5. Alexander Blok (1880-1921) – una dintre figurile de frunte ale scenei literare ruse la începutul secolului 20 și autorul unora dintre cele mai faimoase lucrări din poezia rusă.
Cum este structura limbii ruse?
Structura limbii ruse se bazează în mare parte pe o combinație de principii aglutinative și analitice. Aglutinarea este un proces în care morfemele sau părți ale cuvintelor sunt combinate împreună pentru a crea un singur cuvânt care exprimă un singur concept. Structurile analitice implică ruperea unui singur concept în cuvinte separate pentru a fi mai ușor de înțeles. În limba rusă, sufixele sunt adesea folosite pentru a indica diferite categorii gramaticale, cum ar fi sexul, cazul, Numărul, aspectul, timpul și posesia. Substantivele și adjectivele pot avea până la șase cazuri diferite în limba rusă. Sintaxa limbii este, de asemenea, destul de unică, cu un sistem de propoziții pasive, propoziții subordonate și forme verbale complexe.
Cum să înveți limba rusă în cel mai corect mod?
1. Stabiliți așteptări și obiective realiste: înțelegerea limbii ruse poate părea uneori copleșitoare, dar puteți obține succes dacă vă stabiliți așteptări și obiective realiste. Împărțiți-vă călătoria de învățare a limbilor străine în bucăți ușor de gestionat și aveți răbdare cu voi înșivă.
2. Găsiți un partener de studiu: găsiți un partener de student online sau un prieten vorbitor de limbă rusă care vă poate ajuta să vă exersați vorbirea și pronunția.
3. Scufundați-vă în cultura rusă: citiți cărți, vizionați filme și emisiuni de televiziune, Ascultați podcast-uri și muzică și încercați să faceți legături între limbă și contextul său cultural.
4. Luați o clasă de limbă rusă: luarea unei clase de limbă rusă în persoană sau online poate fi o modalitate excelentă de a învăța elementele de bază și de a obține feedback de la un profesor sau un vorbitor nativ.
5. Asigurați-cartonașe: face cartonașe pentru cele mai comune cuvinte și fraze în limba rusă. Acest lucru poate ajuta la consolidarea limbii și la facilitarea amintirii.
6. Utilizați o aplicație de învățare a limbilor străine: aplicațiile de învățare a limbilor străine precum Duolingo, Memrise și Rosetta Stone sunt instrumente excelente pentru învățarea limbii ruse. Acestea vă vor oferi o anumită structură și vă vor ajuta să descompuneți limba în bucăți gestionabile.
7. Practică, practică, practică: singura modalitate de a stăpâni cu adevărat limba rusă este să o practici cât mai des posibil. Faceți exerciții de citire, scriere, ascultare și vorbire în mod regulat pentru a vă îmbunătăți abilitățile.
Bir yanıt yazın