I vilka länder talas det ryska språket?
Det ryska språket talas i Ryssland, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Ukraina, Estland, Lettland, Lettland, Moldavien, Tadzjikistan, Litauen, Uzbekistan, Azerbajdzjan, Armenien, Turkmenistan, Georgien och Abchasien.
Vad är det ryska språket?
Det ryska språket har sina rötter i det östslaviska språket, en av de tre historiska undergrupperna av de slaviska språken. Detta språk talades och skrevs av de östslaviska stammarna som bebodde mycket av det som nu är Ryssland, Ukraina och Vitryssland på 9-talet. Under denna tid började kyrkoslaviska fungera som ett skriftspråk för litteratur, religiösa och administrativa ändamål, som ersatte de tidigare grekiska och latinska.
Vid 10-talet utvecklades östslaviska gradvis till det moderna ryska språket och påverkades av medeltida bulgariska och serbiska, som själva var starkt påverkade av kyrkoslaviska. I den 11: e århundradet, den stora litterära verk av Kievriket period, den primära krönika, skrevs i Gamla östslaviska.
Under 14 och 15 århundradena fortsatte Ryssarna att expandera sitt territorium, så småningom nå Stilla havet och därmed komma i kontakt med många andra språk och kulturer. Ryssarna tog med sig influenser från dessa andra språk och införlivar dem i språket och skapar det som nu kallas det moderna ryska språket.
Från och med 17-talet började det ryska språket utvecklas ytterligare genom verk av inflytelserika författare som Alexander Pushkin och Ivan Turgenev, som skrev på ett språk som heter “literary Russian”. Denna nya, mer sofistikerade form av språket spred sig snabbt, och snart blev det det föredragna språket för politik, litteratur, vetenskap och kultur.
Idag är ryska det mest utbredda av de slaviska språken, med över 145 miljoner modersmålsspråkare, och är ett av FN: s officiella språk.
Vilka är de 5 bästa personerna som har bidragit mest till det ryska språket?
1. Ivan Turgenev (1818-1883) – romanförfattare, poet och dramatiker som populariserade användningen av det ryska språket och bidrog till utvecklingen av den nationella litteraturen.
2. Alexander Pushkin (1799-1837) – grundaren av modern rysk litteratur och fadern till rysk poesi.
3. Nikolai Karamzin (1766-1826) – poet och historiker som skrev mycket på ryska språket och gjorde många bidrag till den ryska kulturen.
4. Vladimir Dal ‘(1801-1872) – lingvist, lexikograf och kompilator av den första omfattande ordboken för det ryska språket.
5. Alexander Blok (1880-1921) – en av de ledande figurerna i den ryska litterära scenen under början av 20-talet och författare till några av de mest kända verk i rysk poesi.
Hur är strukturen på det ryska språket?
Strukturen i det ryska språket bygger till stor del på en kombination av agglutinativa och analytiska principer. Agglutination är en process där morfemer, eller delar av ord, kombineras för att skapa ett enda ord som uttrycker ett enda begrepp. Analytiska strukturer innebär att man bryter ett enda begrepp i separata ord för att göra det lättare att förstå. På ryska används suffixer ofta för att ange olika grammatiska kategorier, såsom kön, fall, nummer, aspekt, tid och besittning. Substantiv och adjektiv kan ha upp till sex olika fall på ryska. Språkets syntax är också ganska unik, med ett system av passiva meningar, underordnade klausuler och komplexa verbformer.
Hur lär man sig det ryska språket på det mest korrekta sättet?
1. Ställ realistiska förväntningar och mål: att förstå det ryska språket kan ibland verka överväldigande, men du kan uppnå framgång om du ställer realistiska förväntningar och mål för dig själv. Dela upp din språkinlärningsresa i hanterbara bitar och ha tålamod med dig själv.
2. Hitta en studiepartner: hitta en online studentpartner eller en rysktalande vän som kan hjälpa dig att öva ditt tal och uttal.
3. Fördjupa dig i rysk kultur: Läs böcker, titta på filmer och TV-program, lyssna på podcasts och musik och försök att skapa kopplingar mellan språket och dess kulturella sammanhang.
4. Ta en rysk språkkurs: att ta en personlig eller online Rysk språkkurs kan vara ett bra sätt att lära sig grunderna och få feedback från en lärare eller modersmål.
5. Gör flashcards: gör flashcards för de vanligaste orden och fraserna på ryska. Detta kan bidra till att förstärka språket och göra det lättare att komma ihåg.
6. Använd en språkinlärningsapp: språkinlärningsappar som Duolingo, Memrise och Rosetta Stone är bra verktyg för att lära sig ryska. De kommer att ge dig en viss struktur och hjälpa till att bryta ner språket i hanterbara bitar.
7. Öva, öva, öva: det enda sättet att verkligen behärska det ryska språket är att öva det så ofta som möjligt. Läs, skriv, lyssna och tala övningar regelbundet för att förbättra dina färdigheter.
Bir yanıt yazın