Over De Singalese Taal

In welke landen wordt de Singalese taal gesproken?

De Singalese taal wordt gesproken in Sri Lanka en sommige delen van India, Maleisië, Singapore en Thailand.

Wat is de geschiedenis van de Singalese taal?

De Singalese taal stamt af van de Midden-Indo-Arische taal, Pali. Het werd gesproken door kolonisten op het eiland Sri Lanka sinds ongeveer de 6e eeuw voor Christus. Sri Lanka zelf was een Centrum voor het boeddhisme, dat de ontwikkeling van de Singalese taal sterk beïnvloedde. Met de komst van Portugese en Nederlandse handelaren in de 16e eeuw begon de taal buitenlandse woorden te absorberen, vooral die met betrekking tot de handel. Dit ging door in de 19e eeuw, waarbij Engelse en Tamil woorden in het Sinhalees werden opgenomen. In de moderne tijd is het Sinhalees gestandaardiseerd in twee literaire vormen: Sinhala Wijesekara en Sinhala Kithsiri. De officiële status in Sri Lanka is geëvolueerd samen met de politieke status, en is in 2018 een van de drie officiële talen in het land geworden.

Wie zijn de top 5 mensen die het meest hebben bijgedragen aan de Singalese taal?

1. Ananda Coomaraswamy een Sri Lankaanse geleerde die tal van essays schreef over de Sinhalese taal en cultuur, zoals “A Critical History of Sinhalese Literature” en “Sinhalese Grammar and Literal Composition”.
2. Baddegama Wimalawansa Thero-een boeddhistische monnik en gerenommeerde Pali-geleerde die verantwoordelijk was voor het nieuw leven inblazen van het gebruik van Pali in de Singalese literatuur en Pali onderwees aan veel studenten.
3. Walisingha Harischandra een productieve schrijfster en een pionier van moderne Sinhalese literaire werken die werken schreef als “vessanthara Jataka”, “Suriyagoda” en “Kisavai Kavi”.
4. Gunadasa Amarasekara-nam het” Grammari Cunchu “spellingstelsel voor de moderne Singalese taal over en schreef romans zoals” Beehive “en”the Road from Elephant Pass”.
5. Ediriweera Sarachchandra – een vooraanstaand toneelschrijver die toneelstukken schreef zoals “Maname” en “Sinhabahu” en bekend stond om zijn creatieve gebruik van de Sihala-taal en creatieve schrijfstijl.

Hoe is de structuur van de Singalese taal?

Sinhalees is een Zuid-Indo-Arische taal die wordt gesproken door ongeveer 16 miljoen mensen in Sri Lanka, voornamelijk door de Sinhala etnische groep. De taal is zo gestructureerd dat elke lettergreep een inherente klinker heeft — ofwel /a/, /ɔ/ Of /ɯ/. Woorden worden gevormd door medeklinkers en klinkers te combineren, waarbij medeklinkerclusters gebruikelijk zijn. De taal heeft ook een sterke invloed van Pali en Sanskriet, evenals woorden geleend van het Portugees, Nederlands en Engels. Sinhalees volgt de subject-object-verb (SOV) woordvolgorde en heeft een rijk systeem van eerbetekenissen en beleefdheidsmarkeringen.

Hoe leer je de Singalese taal op de meest correcte manier?

1. Leer de basisgrammatica en structuur van de Singalese taal. Maak jezelf vertrouwd met de verschillende delen van spraak zoals zelfstandige naamwoorden, voornaamwoorden, werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, bijwoorden, enz.
2. Koop een goed boek in de Singalese taal om als referentie te gebruiken terwijl je studeert. Zoek naar boeken die onderwerpen behandelen zoals werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, tijden en idiomen.
3. Zoek een native speaker van de taal om mee te oefenen. Het hebben van iemand die de taal vloeiend spreekt, kan u helpen om snel en nauwkeurig nieuwe woorden en zinnen te leren.
4. Studie Singalese woordenschat. Neem de tijd om vertrouwd te raken met Singalese woorden en hoe ze worden gebruikt. Zoek hun betekenis op in een woordenboek en oefen ze op te schrijven.
5. Luister naar audio-opnamen in het Singalees. Dit zal u helpen om te wennen aan het geluid van de taal en een goed begrip van het accent en de uitspraak te krijgen.
6. Gebruik technologie in uw voordeel. Er zijn veel nuttige websites, apps en andere bronnen om u te helpen de taal te leren. Maak er gebruik van en je zult in een mum van tijd Singalees kunnen leren.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir